De la o camera fara scop la un home theater in 10 pasi

Scris de: Bogdan Stefanescu In: Home Cinema La: favorite Aprecieri: 2203

Pe oricine ati intreba este foarte posibil ca sa va raspunda ca si-ar dori un home theater in casa lor. Desi este foarte posibil sa nu aveti o pivnita gata finisata sau o mansarda semi-finisata aproape toti dintre cei care stau la casa par sa aiba o camera “nedorita” in care pur si simplu au depozitate diverse lucruri pe care ori nu au timp si chef sa le sorteze, ori le depoziteaza ca sigur vor mai avea nevoie de ele. Daca acest spatiu plin cu “nimic” are macar o dimensiune de macar 3m pe 4,5m poti sa cochetezi cu idea de a avea un mini Cinema La Tine Acasa. Acest spatiu poate face ca emisiunile sportive, muzica, dar mai ales filmele pe care tu oricum le urmaresti, sa prinda viata intr-un mod pe care nu l-ai visat niciodata posibil. Noi va putem ajuta ca sa faceti schimbarea, mai exact sa faceti trecerea, de la un spatiu plin de cutii si alte lucruri pe care oricum nu le folositi, la un spatiu extrem de agreeabil pe care in care va puteti petrece cu siguranta cateva ore pe zi.

Pasul 1 – Contactati-ne!

Daca sunteti din Bucuresti sau oricare dintre orasele mari sau mici intr-o distanta rezonabila contactati-ne! Va vom ajuta si vom demara lucrurile astfel incat sa va oferim cel mai potrivit echipament pentru camera dumneavoastra si le vom instala in cel mai desavarsit si profesionist mod posibil.

Daca nu sunteti in zona pe care noi o deservim tot sunt solutii prin care va putem ajuta. Sunati-ne si impreuna gasim o solutie care sa va avantajeze.

 

Pasul 2 – Intotdeauna un ecran MARE!

Un ecran lat de la un perete la celalalt creeaza un efect minunat si captivant si o experienta imersiva absolut exceptionala care este mai greu de replicat intr- camera mare. Incepem prin a gasi peretele cu dimensiunea mica si il masuram. Un ecran perforat si transparent acustic 2.35:1 de dimensiune identica sau imediat inferioara va creea fix cele descrise mai sus!

 

Pasul 3 – Locul perfect pentru echipamente

Aici avem mai multe solutii. Daca spatial nostru are o debara lipita de el, aceasta este solutia. Daca nu are optiunea de mai sus, putem construi o piesa de mobilier special sub ecran sau gasim un loc intr-un colt opus ecranului unde montam un rack dedicate echipamentelor. Majoritatea echipamentelor pentru un mini cinema pot fi integrate intr-un rack de 80 de cm inaltime cu o latime de 55 de cm.

 

Pasul 4 – Sa obtinem o imagine “trasnet”!

Pentru a obtine o imagine “trasnet” pe un ecran 2.35:1 avem doua optiuni. Prima optiune este de a il imperechea cu un proiector care produce o imagine panoramica in mod nativ. In cazul unui buget ceva mai generos, cea de a doua optiune,  unui proiector din categoria entry level ii adaugam un obiectiv panamorf.

Pasul 5 – Fa sistemul sa SUNE!

Va vom ajuta si aici foarte mult. Cel mai probabil (daca spatial este mic sau foarte mic) cu niste boxe on-wall sau in-wall daca avem pereti din rigips si este loc.  Pentru un sunet imersiv sistemul audio trebuie sa aiba capabilitati pentru Dolby Atmos si boxele din tavan devin realitate.

Cel putin doua subwoofere!  Aceste doua subwoofere trebuie sa fie suficiente pentru a atenua problemele generate de spatial propriu-zis si de compozitia peretilor si pentru a genera un sunet absolut impresionant. Deasemenea in cazul subwooferelor ar fi ideal sa le putem pune in pereti pentru in aspect cat mai aerisit, un lucru relativ greu de facut la noi unde majoritatea constructiilor sunt din beton sau caramida. Pentru ca intreb ansamblul sa functioneze perfect ar trebui sa alegem piesa centrala a set-up-ului si anume unul dintre noile modele de AV receiver cu sunet Atmos si DTS:X.

 

Pasul 6 – Alegeti atent sursele!

Va sugeram sa achizitionati un bluray player bun sau foarte bun pentru materialele originale pentru a obtine maximul din ce si-au dorit producatorii acestora. Tot aici puteti completa sistemul cu un Apple TV si/sau un media player care va vor ajuta sa vedeti aproape orice tip de material disponibil chiar si din reteaua interna (daca optati sa va realizam una) Cum majoritatea platformelor de streaming sunt deja in Romania si cele ce nu sunt vor ajunge intr-un interval de timp relativ scurt volumul de filme, seriale si documentare disponibile devine extrem de mare. Cum mai toate sunt la rezolutie 4K si cu sunet Atmos va veti putea bucura de noul sistem la maximul potentialului sau.

Pasul 7 – Fa sa fie confortabil!

Chiar si intr-o camera mica tot poti avea 3-5 locuri pe canapele cu recliner sau fotolii asemenea. Ca sfat acestea nu trebuie sa fie lipite de peretele din spate sau prea apropiate de peretii laterali.

 

Pasul 8 – Tratati acustica incaperii!

Va putem ajuta sa plasati in pozitiile potrivite panouri acustice decorative pentru a beneficia la maxim de investitia in boxe. Fie ca sunt panouri individuale sau acopera mare parte dintr-un perete, experienta audio se transforma in mod real intr-una exceptionala cu ajutorul acestora.

Pasul 9 – Trebuie sa arate COOL!

O mocheta bine aleasa, cateva afise inramate pe pereti si eventual un tavan care arata ca un cer de noapte cu stele, fac experienta una mult superioara celei dintr-un cinematograf comercial. Daca adaugam un sistem de iluminat inteligent controlat din aceeasi telecomanda cu intregul sistem AV suntem intr-un loc cu totul special!

 

Pasul 10 – Calibrati si iarasi CALIBRATI!

Acesta este cu siguranta cel mai important pascalibrarea video si calibrarea audio, pentru a face ca sistemul sa redea ceea ce poate cu adevarat. Daca tot ati investit intr-un sistem home theater si o camera dedicata in mod cert va doriti ca toate componentele sa functioneze in parametii lor maximi si tot ansamblul sa fie perfect optimizat si echilibrat. Toate echipamentele actuale pot fi calibrate, atat cele video cat si cele audio. Un calibrator certificat si autorizat poate face minuni cu noul dumneavoastra sistem AV si il poate aduce la parametrii de functionare de exceptie. Reglajele pot fi facute cu o finete deosebita astfel ca rezultatul va fi pe deplin acordat cu specificitatile impuse de spatiul in care au fost instalate.

Calibrarea AV a echipamentelor este modul in care cu siguranta puteti deveni tinta invidiei tuturor prietenilor dumneavoastra.

Deci, cum incepi? Trebuie doar sa ne suni, sa ne contactezi pe whatsapp, sau sa ne dai un e-mail si vom veni sa iti transformam cea mai fara scop si anosta camera din casa, in ce mai utilizata camera a casei tale!

Tags: tutorial
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password